Diabetische voetverzorging

Wanneer u lijdt aan diabetes, eisen uw voeten extra zorg omdat deze vaak heel kwetsbaar zijn.
Suikerziekte kan neuropathie (beschadigde zenuwen)veroorzaken waardoor de voet minder gevoelig wordt voor pijnprikkels en wondjes niet opgemerkt worden.
In veel gevallen is er ook een verminderde doorbloeding wat leidt tot een moeizame wondgenezing. In het ergste geval kan dit leiden tot amputatie.Daarom is het belangrijk dat uw voeten goed verzorgd en heel regelmatig gecontroleerd worden.
Door een diabetische voetverzorging kan u ernstige problemen voorkomen.

 

De voordelen van diabetische voetverzorging

 • Voorkom infecties
 • Professioneel advies over voetverzorging
 • Raad bij schoenenkeuze
 • Merk problemen of wondjes tijdig op

 

De behandeling

Tijdens een pedicure voor diabetici controleren we de voeten op wondjes of beschadigingen. Door eelt te verwijderen en uw nagels kort te houden, zorgen we ervoor dat uw voeten in goede conditie blijven. We testen uw voeten ook op gevoel, warmte en beweeglijkheid.

 

Wanneer is een diabetische voetverzorging aangewezen?

U lijdt aan suikerziekte? Dan is het aangewezen om een paar keer per jaar op consultatie te komen. Ook wanneer u geen klachten heeft. U heeft kloven, droge voeten, minder gevoel in de voeten, koude voeten of wondjes die moeilijk genezen? Dan stelt u een medische pedicure best niet te lang uit.

Oncologische voetverzorging

Chemotherapie veroorzaakt bijwerkingen aan de huid en de nagels van de voeten. Ook neuropathie komt soms voor wanneer u chemo krijgt. Met een oncologische voetverzorging voorkomen we infecties en houden we uw voeten gezond. Op die manier ondersteunen we uw veiligheid en gezondheid tijdens de behandeling.

Mensen die chemo krijgen, kiezen best voor een gediplomeerde, medische voetverzorgster.

 

De voordelen van een oncologische pedicure

 • Screenen op eventuele wondjes, …
 • Voorkomt wondjes, drukplekken en ingegroeide nagels
 • Versnelt wondgenezing
 • Vermindert voetklachten en pijn
 • Voorkomt complicaties aan de voeten

 

De behandeling

Voor we starten met de behandeling, controleren we uw voeten en nemen we een anamnese af. We geven advies over uw klachten. Om het risico op verwondingen te beperken, gebruiken we geen scherpe instrumenten. Likdoorns of eeltvorming verwijderen we met de natte freestechniek.

 

Wanneer is een oncologische voetverzorging aangewezen?

U start binnenkort met chemo? Dan is het aangewezen om voor uw eerste behandeling een voetverzorging in te plannen. Op die manier verlagen we het risico op bijkomende voetproblemen. U bent al in behandeling? Vraag raad aan uw behandelende arts rond het aangewezen tijdstip voor een oncologische pedicure.

Voetreflexologie

Verkeerde voeding, gebrek aan beweging of net te veel stress. Het zijn factoren die uw lichaam uit balans brengen en een waslijst aan kwaaltjes veroorzaken. Met voetreflexologie herstellen we het natuurlijk evenwicht via drukpuntmassage op de reflexzones van de voet. Dat doen we door druk uit te oefenen op uw energiebanen.

De voordelen van voetreflexologie

 • Verbetert de energie- en bloedcirculatie
 • Verwijdert afvalstoffen
 • Betere maag- en darmwerking
 • Verhoogt de immuniteit
 • Bevordert de algemene gezondheid
 • Verbetert het slaappatroon, relaxeert en harmoniseert het lichaam, optimaliseert de doorbloeding

 

De behandeling

Voor de sessie gaan na wat uw klachten zijn en hoe uw medische voorgeschiedenis eruit ziet. Dit vormt de basis voor uw behandeling. Tijdens de sessie oefenen we druk uit op de reflexzones in uw voeten. Zo stimuleren we de klieren en organen die uw zelfgenezend vermogen herstellen. Voetreflexologie is een natuurlijke en veilige methode om je gezondheid te bevorderen.

Wanneer is voetreflexologie aangewezen?

Voetreflexologie verhelpt fysieke en mentale klachten: van migraine en spijsverteringsklachten tot slaapproblemen. Wanneer uw lichaam uit balans is, kan voetreflexologie soelaas bieden. Let wel: reflexologie vervangt geen doktersbezoek. Raadpleeg bij ernstige klachten altijd eerst een dokter.

Sportpedicure

Of u nu basketbalt, hardloopt of ballet doet: tijdens het sporten hebben uw voeten het hard te verduren. U kampt met aanhoudende of terugkerende voetklachten bij het sporten? Een sportpedicure kan helpen. Met deze behandeling brengen we uw voeten in topconditie, zodat u terug pijnvrij kan bewegen.

De voordelen van een sportpedicure

 • Voorkom blessures
 • Verbeter uw sportprestaties
 • Los huid- en nagelproblemen op
 • Kies de juiste sportschoenen

 

De behandeling

Wanneer u sport, oefent u veel druk uit op de huid en de nagels van de voeten.
Tijdens een sportpedicure zetten we dus vooral in op het voorkomen, verminderen of opheffen van uw klachten of pijn. We geven ook advies over de keuze van voetverzorgingsproducten, vetertechnieken en zooltherapie. Ook taping en vilttechnieken worden toegepast om blessures te voorkomen of verlichten.

Wanneer is een sportpedicure aangewezen?

De meeste sporters komen pas langs voor een pedicure wanneer ze al pijn of klachten hebben. Denk aan eelt, likdoorns, traumanagels, blaren of schimmel. Toch is voorkomen beter dan genezen. U wil voetproblemen voorkomen of uw sportprestaties verbeteren? Dan kunt u ook preventief langskomen.

Verzorgingsproducten

Wij werken enkel met geselecteerde producten voor de verzorging van uw voeten. Deze zijn ook verkrijgbaar in de praktijk.